cialis generique

Koncert klape Staglin

Ova priča zapravo seže u 2012. kada smo prvi puta ugostili mlade iz Neuma, a sve povodom susreta hrvatske katoličke mladeži u Sisku. Tada je mlade doveo Mario Soldo, a njima je to bio prvi takav susret. Trebalo je sedam godina da Mario ponovo dođe u Jelensku i dovede novu ekipu. Ne, nije mi cilj da ovaj tekst zvuči kao bajka, upravo sam i sama shvatila koliko je prošlo od toga.

Klapa Staglin dolazi iz Slanog,  djeluju već deset godina, a Mario je njihov voditelj zadnjih četiri godine. Budući da se klapa sastaje više onako za svoju dušu,  ljeti, u sezoni, zapravo ih je nemoguće dovesti jer su svi na ovaj ili onaj način uključeni u turizam. Iz tog razloga, svoje male turneje i izlete uglavnom organiziraju zimi. Tako je pala ideja i o koncertu u Jelenskoj. Klapa ovog vikenda nastupa u Vukovaru, a mi smo im došli kao usputna stanica. Zapravo, mi njima kao okrjepa, a zauzvrat smo dobili odličnu priliku da malo razbijemo ovaj zimski dan i da ljudima približimo izvornu, klapsku pjesmu.

Koncert je započeo a cappela izvedbama starih, dalmatinskih pjesama, dok je drugi dio bio rezerviran za obrade poznatih pjesama kao što su neke Oliverove, Mišine i slično. Između dva dijela, pauzu su popunili naši dečki na tamburicama, tamburaški sastav Stare tambure. Na samom kraju, klapa i tamburaši su zajedno izveli nekoliko pjesama, a za sami kraj, klapa nam je izvela U boj, u boj.

Članovi Udruge su pripremili večeru za naše goste, a kako to obično biva na takvim druženjima, ostatak večeri je prošao u klapsko-tamburaškom pjevanju. Jutros, nakon doručka, okupili smo se na kavi i ispratili dečke na put.

Za kraj, moram priznati da me baš razveselilo danas kada sam slušala pozitivne dojmove naših gostiju domaćinima, ali i naših domaćina našim gostima. To je onaj, nama već dobro znan moment, kada se nađu isti – veseljaci, pozitivci – i kada svi nekako iz takvog susreta ponesemo samo pozitivna iskustva i lijepa sjećanja.

Koncert klape StaglinKoncert klape StaglinKoncert klape StaglinKoncert klape StaglinKoncert klape StaglinKoncert klape StaglinKoncert klape StaglinKoncert klape StaglinKoncert klape Staglin

Aktualno

Galerija događanja

Jelensku volim