Ivanje (3)

Proslava samog dana Sv. Ivana Krstitelja počela je misom koju je predvodio vlč. Toni Štefan (široj publici poznat kao radijski voditelj emisija religioznog sadržaja).

Popodne su djeca mogla malo osjetiti draži jahanja na čemu zahvaljujemo Barbari i Josipu te njihovoj ekipi.

Nastavljeno je vatrogasnom vježbom najmlađih sa brentama.

A onda je nakon dugo vremena oživljen običaj natezanja brvi po kojem je naše selo poznato u široj okolici. Prijavile su se samo dvije ekipe i nije zvučalo da će biti zanimljivo ali je na opću radost publike sve završilo kolektivnim kupanjem većeg broja sudionika.

Proslava je nastavljene uz vrtnu zabavu.

Sve u svemu skromno ali su se bar počeli vraćati sadržaji po kojima smo godinama bili prepoznatljivi. Naime, do desetak dana prije same proslave se nije znalo da li imamo ugostitelja koji bi se uključio u proslavu pa tako nismo mogli planirati nikakve sadržaje za prvu večer (izložba, gljive, ... ili već nešto) a i ozbiljnije razglasiti da se za natezanje brvi mogu prijaviti i ekipe koje nisu iz našeg malog sela jer je bilo upitno da li će proslave uopće biti.

Nadamo se da je to sada iza nas i da će se Ivanje ubuduće redovito održavati jer smo saznali za neke detalje u zakonima koji nam olakšavaju organizaciju a isto tako u pregovorima oko ugostiteljskih sadržaja se očito ne treba držati lokalnih poslovnih subjekata jer ipak ima ljudi koji nisu iz našeg kraja ali su spremni to odraditi.

Ivanje (3)Ivanje (3)Ivanje (3)Ivanje (3)Ivanje (3)Ivanje (3)Ivanje (3)Ivanje (3)Ivanje (3)Ivanje (3)Ivanje (3)Ivanje (3)Ivanje (3)Ivanje (3)Ivanje (3)Ivanje (3)Ivanje (3)Ivanje (3)Ivanje (3)Ivanje (3)Ivanje (3)

 

Aktualno

Galerija događanja

Jelensku volim