cialis generique

Selo moje malo

Nastup KUD-a u Zagrebu

Točnije - u Dubravi! Na poziv KUD-a 'Valentinovo' sudjelovali smo na manifestaciji 'Popevaju lepo tak....'. Inicijativa za ovaj nastup je višegodišnje nastojanje naše jelenčanke Ljubice Orač (rođene Zuban), ujedno i predsjednice KUD-a 'Valentinovo', za međusobnom suradnjom KUD-ova. Suradnja će se nastaviti ovih dana njihovim nastupom na našem Ivanju.

Opširnije...

38. Smotra folklora Moslavine

U Kutini je, u subotu, 12.svibnja, 2018. u organizaciji Gradskog saveza KUD-ova i Pučkog otvorenog učilišta Kutina, održana 38. Smotra folklora Moslavine na kojoj je nastupio i Kud „Jelenčanka“. To je ujedno i izlučna smotra za nastup na Županijskoj smotri “Martinski susreti” u MartinskojVesi. Nastupilo je više od 500 sudionika iz 18 društava, a na ovogodišnjoj Smotri nastupili su, uz društva iz Moslavine i društva iz jasenovačkog kraja te gosti iz Karlovačke i Međimurske županije.

Bogatstvo izvornih napjeva, plesova, običaja i narodno ruho društava pratio je stručni žiri Hrvatskog sabora kulture, prof. Nikola Kramar,prof. Petar Varga te Nikola Kotur.

Stručni žiri je nakon završetka Smotre, na „okruglom stolu“, donio je odluku kako će Moslavinu na Županijskoj smotri izvornog folklora u Martinskoj Vesi u sklopu Dana Sisačko-moslavačke županije, predstavljati KUD “Banova Jaruga”iz Banove Jaruge”, KUD “Mijo Stuparić” iz Velike Ludine, te KUD “Moslavec” iz Volodera.

38. Smotra folklora Moslavine38. Smotra folklora Moslavine38. Smotra folklora Moslavine38. Smotra folklora Moslavine38. Smotra folklora Moslavine38. Smotra folklora Moslavine38. Smotra folklora Moslavine38. Smotra folklora Moslavine38. Smotra folklora Moslavine38. Smotra folklora Moslavine

28. smotra dječjeg folklora

U subotu je, s početkom u 16 sati u kutinskom POU održana predselekcijska 28. smotra dječjeg folklora.  Svoje programe izvelo je preko 400 sudionika koji dolaze iz KUD-a „Repušnica“, KUD –a „Moslavina“ Kutina, KUD-a „Moslavčanka“ Donja Gračenica,  KUD-a  „Moslavec“ Voloder, KUD-a  „Mijo Stuparić“ Velika Ludina,  KUD-a  „Ilova“, Ilova,  KUD-a „Potočanka“Potok,  KUD–a „Ivančice“Kutina, KUD-a  „Banova Jaruga“, KUD-a „Husain“ Husain, KUD-a  „Jelenčanka“ Gornja Jelenska, te Matice slovačke i Češke besede Međurić.

Opširnije...

Prozor stare majke

'To je prozor moje stare majke

Navikla je da me čeka

Kad se kući vraćam iz daleka'

Koliko puta smo ovo slušali na feštama?!

A stara majka je eto dogurala do punih devedeset godina i želimo joj od sveg srca da još puno godina bude putokaz na tom prozoru!

Prozor stare majkeProzor stare majkeProzor stare majkeProzor stare majkeProzor stare majkeProzor stare majke

Vatrogasna skupština

Jučer je održana redovna skupština našeg DVD-a. Unatoč niskim temperaturama i najavama loše prognoze, skupio se lijepi broj uzvanika. Među njima su i ove godine bili naši dragi Delničani, no ove godine u nešto manjem broju. S obzirom na njihove trenutne uvjete, mi smo sretni da su se ipak odazvali pozivu.

Skupštinu je ove godine otvorio i predvodio zamjenik predsjednika Antun Horvat. Predložio je radna tijela, koja su jednoglasno prihvaćena, te su iznijeta izvješća o radu u prošloj godini. Nije bilo loše, imali smo na svega tri intervencije (požar otvorenog tipa), ali i mnoštvo uspjeha u radu s djecom. Ove godine smo čak imali dvije ekipe i to vrlo uspješne. Naglašavam ovo "čak" jer u 2016. Godini naše Društvo nije imalo ni jednu ekipu djece pa sto tak nismo sudjelovali ni na natjecanjima. Osim toga, sudjelovali smo na vatrogasnoj vježbi VZG-a održanoj u Voloderu. Također, po prvi puta smo sudjelovali na hodočašću Hrvatske vatrogasne zajednice u nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke. Prošle godine obilježili smo desetu godišnjicu bratimljenja s DVD-om Delnice. Sve u svemu, godina je bila puna raznih događanja.

Bitno je još spomenuti i promjene koje su nas zadesile. Od jučer, službeno imamo novog zapovjednika Daria Lidmilu i njegovog zamjenika Marinka Mihelčića te novog člana nadzornog odbora Dominika Andlara.

Za večeru su i ove godine bili zaduženi Ivan Tomac i Mario Gazdek, koji su kao zahvalu primili nove kuhače.

Nakon službenog dijela, kao i obično, uslijedila je zabava do jutarnjih sati.

Vatrogasna skupštinaVatrogasna skupštinaVatrogasna skupštinaVatrogasna skupštinaVatrogasna skupštinaVatrogasna skupština

Aktualno

Galerija događanja

Jelensku volim