cialis generique

Sastanak Mjesnog odbora s gradonačelnikom

20.01.2015.god.

Održan je sastanak Mjesnog odbora na kojem je bio prisutan i gradonačelnik Josip Mišković.

Gradonačelnik nas je izvjestio da iako je proračun smanjen nastavljamo s radovima započetim prošle godine u Gornjoj Jelenskoj, koji su predviđeni proračunom. Od radova koji su trebali biti započeti prošle godine je pješačka staza, za koju su sredstva iz prošle godine pridodana sredstvima iz ove godine. Nakon provedenog natječaja, pješačka staza bi se gradila od prepumpne vodne stanice kroz centar do Rudničke ulice.

Planira se nastavak vodovodne mreže u Paklenici za koju je planiran tehnički pregled i ishođenje uporabne dozvole.

Za radove oko vatrogasnog spremišta predviđa se dovršetak projekta izmještanja trafostanice, kao i samo njezino izmještanje. Nakon toga parcela će biti spremna za radove na izgradnji novog spremišta i parkirališta .

Grad planira riješavat imovinsko pravne odnose u koje spada i otkup parcele za parkiralište na groblju.

Na crkvi se planira popravak tornja za koje grad planira izdvojiti neka sredstva , budući da je naša crkva u najlošijem stanju na području cijelog grada Popovača.

Nakon toga su viječnici postavljali pitanja i prijedloge oko nedostataka koje su zamjetili u selu.

Istaknuta je potreba produžetka javne rasvjete s dodavanjem tri stupa u ulici Ive Serdara kao i u Paklenici s dva stupa i dodavanja dvije lampe, jedne na groblju, koja je skinuta pred par godina i jedne u Delničkoj ulici.

U Kamenici postoji dosta udarnih rupa, a u ulici Sv.Benedikta (Piškurovoj) je oštećen most.

Predlaže se postavljanje stupića ispred trgovine i ugostiteljskog objekta radi sigurnijeg izlaska iz pravca groblja, a parkiranje preusmjeriti ispred župnog stana i u ulicu prema groblju. Događaju se nesreće koje su posljedica lošeg pregleda na glavnu cestu zbog parkiranih vozila.

Zapuštene kuće i ruševine kuća u kojima se skupljaju štakori i zmije predstavljaju veliki problem.

Gradonačelnik je istaknuo da se za sve te prijedloge pismeno obratimo službama grada koje će ovisno o sredstvima riješavat .

Potrebno je veliko zalaganje mjesnog odbora da bi se ostvarila planirana sredstva. Nadam se da uz pomoć svih mještana koje pozivam na suradnju, možemo zajedno ostvariti barem veći dio proračunom osiguranih sredstava.

Za idući tjedan je predviđena zamjena žarulja na javnoj rasvjeti koje ne rade.

Nabrojio sam ih jedanaest od početka sela do Kamenice i dvije u Paklenici.

Ako netko primjeti lampe koje povremeno rade neka mi se slobodno obrati pozivom, SMS-om ili meil-om. Također i za druge nedostatke po mjestu koje ću proslijediti službama grada i poticati ih da ih isprave.

Moj broj tel : 098/677406

          meil : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

               Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Gornja Jelenska

                                              Tomislav Žagar

 

 

 

 

Aktualno

Galerija događanja

Jelensku volim